onsdag 28 november 2012

Kan man bli snäll av dessa...

För det behöver jag... den senaste tiden har jag tappat bort all min snällhet och har varit en riktig bitch här hemma - helt oacceptabelt. Utan ursäkt, anledning eller förklaring. Pepparkakorna hjälper nog inte utan här får det bli ordning på torpet. Att jag emellanåt har så svårt att vårda de som betyder mest för mig. En stor sorg i mitt hjärta.

torsdag 22 november 2012

Jag är fascinerad

över dagens ungdom! Jag kan ju förstås bara tala för det ungdomar som finns i min omgivning. Dessa omtänksamma trygga flickor och pojkar som vet vad de vill och även om de inte just nu vet det så är dom trygga i sig själva! Dom har sin egna åsikt men respekterar att andra har sin. De är engagerade i samhället, har en åsikt gällande politik,miljömedvetna,kreativa,öppna för etnicitet,integration,olika sexuella läggningar och över att alla ska få vara sig själva! Jag önskar att jag i min ungdom hade haft hälften av denna självsäkerhet, åsiktsfrihet och vågat klä mig som jag ville, men det gjorde jag inte, jag var en som följde mängden och försökte härma så gott jag kunde.( jag känner fortfarande vid 44 års ålder mig ibland väldigt osäker.) Jag är stolt över att vara mamma till min 17-åriga dotter med alla hennes tankar över att jorden kan bli en bra plats att leva på om vi alla drar vårt strå till stacken. Nu är hon tonåring och agerar därefter emellanåt och det är tur...men hon är så klok att jag förundras över att jag kunde skapa denna sköna böna!
(och visst är hon fin min egna lilla "catwoman"!)

måndag 19 november 2012

Julen i antågande...

med allt vad det innebär...här skrivs det önskelistor för fulla muggar. Vissa väldigt optimistiska, undrar om dom tror att mamman är miljonär? Medan vissa är mer humana! Linnea tycker att man kan fira julen utan så många klappar, att det viktigaste är att man firar tillsammans - tänk att jag har skapat detta fina kloka lilla barn!

söndag 18 november 2012

En liten morgontur

i mitt älskade lilla Rödebyspår. Attans så jobbigt men värt all möda när rundan väl var slut. Att jag är där igen är tack vare denna sköna böna Frida, utan henne hade jag fortfarande suttit och väntat på inspirationen i soffan....

lördag 17 november 2012

Min första lilla bebis

Jag minns det som igår den där sommardagen i augusti! Det var 27 grader ute, jag var 27 år gammal och uppblåst som en enda stor ballong fylld med bebis och vatten.... Efter 14 timmar kom den finaste lilla bebisen till mig. Och nu 17 år senare är hon fortfarande det allra finaste och jag blir kär varje gång jag ser henne! 

fredag 9 november 2012

Pappa och jag

Någon gång i slutet av 60-talet...jag vet att det är längesedan ...nu kanske jag sticker ut hakan när jag visar en bild på far och dotter som badar. I dagens läge skulle säkert bilden anses som olämplig, vi var ju nakna!( fast i vår familj så badar vi nakna...)
Pappa,du min lilla pappa som dog för snart två år sedan. Vi hade mycket otalt och var inte speciellt såta vänner nej snarare ovänner! Eller det var nog mest jag som var ovän, besviken och ledsen. Trots det finns det dagar då jag saknar dig oerhört mycket och känner en stor sorg i mitt hjärta att vi aldrig kunde komma varandra nära!

måndag 5 november 2012

Sinnesro

Kanske inte fred på jorden men åtminstone ro i mitt sinne. Känns skönt och nu ska jag lägga allt bakom mig och gå vidare...

söndag 4 november 2012

Finheter

Om man kan vara kär i materiella ting så är detta mina stora kärlekar...6 st har det hunnit bli och nu räcker det säger maken! Men en liten i sovrummet hade varit så härligt....







lördag 3 november 2012

Pappa

Ibland liksom hejdar sig
tiden ett slag
och någonting alldeles
oväntat sker.
Världen förändrar sig
varje dag
men ibland blir den aldrig
densamma mer.

Alf Henrikson